La nostra escola, conscient de la necessitat d’educar futurs ciutadans immersos en la realitat que ens envolta i en les tradicions que són pròpies de Catalunya i de Mataró, inclou dins del seu currículum l’aproximació a les tradicions catalanes i a les seves festes.

 

Castanyada

La Castanyada és una festa popular de Catalunya que se celebra el dia de Tots Sants com una celebració o festa de la tardor.
Tradicionalment es mengen castanyes, panellets, moniatos i fruita confitada. La beguda típica de la 'castanyada' és el moscatell. Pels volts d'aquesta celebració, les castanyeres venen al carrer castanyes torrades, generalment embolicades en paper de diari (paperina).
A l’escola cada any celebrem la festa de la castanyada també anomenada festa de la tardor. Tots els alumnes de l'escola fem danses que oferim a la resta de companys i a totes les famílies.

 

Nadal

En aquests dies tant especials, els nens i nenes de l’escola es preparen per celebrar aquesta festa: ambienten les classes, canten nadales, reciten un poema i fan la postal de Nadal.Dins del projecte de música a l'escola, la nostra professora prepara nadales a totes les aules. Fem un concert obert a totes les famílies on podem gaudir de les nadales de cada nivell. Així mateix l'AMPA obsequia a tots els nens i nenes amb un regal, així com un regal per a tota l'escola.

DENIP

El Dia Escolar de la No-violència i Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i Pau.
El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:

Sensibilitzar que la pau és molt més que l'absència de guerres i baralles.

Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d'amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.

Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.

Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil•la, clara i ordenada.
Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència i la pau.

 

Carnestoltes

Aquesta celebració s’inicia dies abans amb la preparació d’una disfressa. 
El rei Carnestoltes, el rei de la festa o el rei del Carnaval és un personatge fictici carnavalesc el qual és el centre de les festes. Des del curs passat el representa un pare o mare de l'escola que amenitza la festa. Els alumnes de 6è, dins de l'àrea de llengua preparen el pregó  i el llegeixen a la resta de companys  i pares de l'escola amb el qual s'inaugura la celebració.

DIJOUS LLARDER: Els alumnes de primària surten de l'escola per berenar la truita tos plegats a un parc.


DIVENDRES DE CARNESTOLTES: A la tarda tots els alumnes de l'escola venen disfressats tot seguint l'eix transversal de l'any. Es fan les danses per cicles. Es una festa oberta a totes les famílies que vulguin passar una estona de diversió tot gaudint de les danses dels alumnes.


DIMECRES DE CENDRA: Lectura del judici-testament per part dels alumnes de 6è
 

 

La Quaresma

La quaresma és el període de quaranta dies d'abans de Pasqua que assenyala per a preparar-se per a la Setmana Santa. Comença el dimecres de Cendra i acaba el Diumenge de Pasqua. L'objectiu de la quaresma és establir un període de reflexió i penitència

Tradicionalment, la quaresma es representa gràficament per mitjà d'una dona vella amb set cames (que simbolitzaven les set setmanes) i amb un bacallà a la mà, a la qual se li talla una cama cada setmana.

Els nens i nenes d'educació infantil i de cicle inicial  cada setmana li tallen la cama mentre canten una cançó.

 

Setmana cultural-Sant Jordi

Durant la setmana de sant Jordi, organitzem la Setmana Cultural amb un seguit d'activitats adreçades a tots els alumnes com la jornada esportiva i culmina amb les danses obertes a totes les famílies

Des del curs passat l'escola realitza uns jocs florals als alumnes de cicle superior

Festa escola fi de curs

Al juny, l’escola i l’AMPA organitzen una festa cloenda amb activitats per a totes l’edats.

També es realitza la festa de comiat dels alumnes de sisè de primària on els alumnes de p3 fan entrega d'un obsequi als alumnes que es graduen a l'escola.Aquest acte és obert a tots els pares i mares que vulguin.